Nieuws > Uit de groepen > Tentoonstelling Recyclen!

Tentoonstelling Recyclen!

Op basisschool De Sprenge in Emst beleefden leerlingen, ouders, meesters, juffen en diverse genodigden samen met de wethouder Erik Visser een feestelijk moment: De Sprenge is de 100e school voor primair onderwijs die start met het afvalscheidingsprogramma CleanWise. Dat programma is door Circulus-Berkel ontwikkeld en inmiddels in een groot deel van het werkgebied van Circulus-Berkel gewoon geworden: afval scheiden op school doe je net als thuis.

Wethouder Erik Visser bood de school een ‘oranje’ container voor PMD aan die was ingepakt en voorzien van een enorme zilveren strik. Twee leerlingen, die vragen van de wethouder over afvalscheiding goed wisten te beantwoorden, mochten het cadeau uitpakken.

De tentoonstelling die ’s middags te bezichtigen viel, sloot naadloos aan op de start van CleanWise. In de weken ervoor hadden de kinderen binnen het thema ‘plastic recyclen’ hun creativiteit uitgeleefd en mooie kunstwerken gemaakt. Ouders, opa’s, oma’s en andere bezoekers bezochten de tentoonstelling. ‘Een mooie start die het belang duidelijk maakt van het bewust omgaan en scheiden van afval’, vindt directeur Menno van de Vlekkert. Naast lessen in het kader van CleanWise over het scheiden van verschillende soorten afval, stimuleert de school de kinderen ook om hier zelf verantwoordelijk voor te zijn. ‘Kinderen uit de bovenbouw zorgen er zelf voor dat de kliko’s aan de weg staan.’

Voor zowel de kinderen als het personeel is het een logische stap dat ze op school, net als thuis, het afval scheiden. Bovendien is het voor scholen belangrijk om waardevolle grondstoffen uit het restafval te houden, vanwege het milieu en de kosten. Scholen die meedoen, ontvangen een speciale raamsticker die duidelijk maakt dat de school actief werkt aan gescheiden inzameling en afvalpreventie. Ze worden opgenomen in de normale inzamelroute van Circulus-Berkel. Bijna alle basisscholen in Epe doen vanaf dit voorjaar mee aan het programma CleanWise.

De kinderen kregen een bouwplaat van een inzamelwagen van Circulus-Berkel, met daarop ook tips om veilig om een vuilniswagen heen te lopen of te fietsen.

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook!