Nieuws > Groep 1-2 > Bezoek Hagendoornsplaatse

Bezoek Hagendoornsplaatse

Groep 1-2 ging op woensdag 7 maart naar museum Hagendoornsplaatse voor de expositie: ‘Speuren naar Sporen’. Naar aanleiding daarvan gaan we de daaropvolgende twee weken in de klas werken rondom het thema ‘verzamelen’.

In het museum van Hagedoorns Plaatse zijn allerlei spullen over het boerenleven van voor 1940 verzameld. De leerlingen gaan speuren naar sporen van de Verzamelman. Wat verzamelde hij en wat wil hij ons laten zien. De leerlingen gaan terug in de tijd en leren spelenderwijs meer over het boerenleven van weleer.

De leerlingen brengen de Verzamelman terug naar het museum en nemen ook een eigen verzameling mee. De Verzamelman en de verzameling krijgen een mooie plek in de Schuur. Het bezoek aan Hagedoorns Plaatse heeft als doel de leerlingen te laten kennismaken met een museum en laten ervaren dat er in een museum heel veel verzameld is. De leerlingen ervaren ook hoe het is om als kind in een andere tijd te leven. Dit beleven ze door middel van spel, verkleden en luisteren naar het verhaal van Gijs. Ook helpen ze de museumdirecteur door enkele verzamelingen weer compleet te maken. Buiten komen de leerlingen in aanraking met de kippen. Wij kijken uit naar een leuke en leerzame ochtend.
 

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook!